Üretim ve montaj hatlarında transfer amaçlı; - Maniplatör - Manutention - Konveyör Sistemleri uygulamalarında, otomasyon çözümleri ve modernizasyon uygulamaları ile, montaj ve kaynak hatlarında parçaların aynı referansta montajlanmasını/kaynatılamısını sağlayan, tam otomatik yarı otomatik, lojik pnömatik uygulamalı taşıma aparatları, robot elleri otomasyonu için tam etüd ve devreye alma çalışmaları yapmak firmamızın projeleri arasındadır.
Proje departmanımız her türlü üretim projesine uygun, tamamen müşteri odaklı çalışan, sektörde edindiği tecrübeleri müşteri memnuniyetine yansıtarak ihtiyaç duyulan tüm otomasyon panolarının üretimini gerçekleştirmektedir.
Otomatik Kumanda Panoları PLC'ye gereksinim olmayan basit devre elemanları kullanılarak gerçekleştirilecek çözümlerimizde otomatik kumanda panoları dizayn etmekteyiz.
PLC'li Panolar Birçok endüstriyel çözüme karşılım vermek adına dizayn ettiğimiz panolardır. Endüstri koluna göre dış ortamdan(kaynak çapı, gazaltı kaynağı, yağ ve bazı kimyasallar) etkilenmemesi için malzemeler titizlikle seçilir ve alanında uzman personelimiz tarafından dikkatlice monte edilir. Bu tip panolar genelde bir örneği olmaksızın her proje için özel olarak dizayn edilir.
Şalt, Aydınlatma ve Kompanzasyon Panoları Fabrikaların ve tesislerin gereksinimlerine göre şalt panosu, ve aktif güç kompanzasyon panosu ve aydınlatma panosu dizayn ve montajını yapmaktayız. Kurulan veya halihazırda kurulmuş tesisin enerji işlemi için gerekli SCAD yazılım ve panosu da tarafımızdan gerçekleştirilmektedir.
Yıkama Makinaları (FLUSH RIG) yakıt borularının yıkanması için özel olarak tasarlanmış, tam otomatik yıkama makinalarıdır.
Üretim Hatlarında kullanılan sıvıların basınç, sıcaklık, debi gibi değerlerinin kontrol edilmesi önem arz etmektedir. KOD otomasyon firması - Basınç sensörleri, - Debimetre cihazları, - Sıcaklık sensörleri, - PID cihazları kullanılarak akışkan yönetimi sağlayan makinelerin plan, proje, etüd ve devreye alma gibi işlemlerini yapabilmektedir.
Renault Kxx motor hattında yer alan motor yağ dolum makinesi akışkan yönetimine örnek olarak gösterilebilir.
Bu makine ana tanktan gelen yağı filtreleyerek kendi tanklarına aktarır ve bu tanklar içinde ısıtıcı ve soğutucular kullanılarak istenilen sıcaklıklar arasında sabit tutar. Makineye gelen motorların etiketleri okunarak o motora kaç lt yağ konulması gerektiğini hesaplar ve yağ dolum işlemini gerçekleştirir. İşlem sonucunda motor etiketine işlem sonucunu, makine kodunu yazarak motorun makine dışına otomatik olarak çıkmasını sağlar.